Preview Mode Links will not work in preview mode

Vos en Lommer

Vos en Lommer is een podcast over dieren en groen in de stad, door Bart Geeraedts en Geert Timmermans. Geert is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam. Hij weet er dus alles van. En Bart wil er dus alles van weten.

 

Jun 23, 2023

Beleef die gedenkwaardige opname mee die Geert en Bart live in het Amsterdamse Oosterpark maakten op 4 juni 2023! Het park zat vol met zonaanbidders en Vos & Lommer-fans. Geert vertelt eerst iets over de ontstaansgeschiedenis van dit park en waarom er wél egels in rondlopen, maar géén mollen. De grote neef van de...


Jun 16, 2023

Bart vind de liguster een nostalgisch aandoende struik. Want vroeger werd die heel veel als heg, als tuinafscheiding gebruikt. Nu zie je vaak beukenhaag, taxus of laurier. Maar wat ruikt die liguster lekker als je hem laat groeien! Gewoon als struik, niet als heg.
En dan nog de koekoek. Wat een spectaculaire vogel is...


Jun 3, 2023

Het woord 'wants' roept vervelende associaties op: bedwants, muurwants... Maar de vuurwants is een fijne tuingenoot. Bijt alleen in afgevallen bladeren en luizen. En heeft een fenomenaal mooie tekening op de rug. Hij lijkt wel een historisch schild van het Afrikaanse continent.
En we eindigen deze aflevering met een...